fredag 27 januari 2012

Första besiktningen avklarad

Hej, igår var det så dags för besiktning av huset. Vid lunchtid samlades vi alla vid huset. Med på besiktningen var vår säljare från Eksjöhus, två byggare, vår kvalitetsansvarige samt besiktningsmannen. Anders var också med. Vi började med den utvändiga besiktningsrundan då byggkillarna hade missuppfattat tiden och var på väg.  Inga större fel hittades. Det som bland annat ska åtgärdas är stupröret på trapptaket som inte går ner i markröret, ett hål i fasaden som är efter en felborrning som behöver täppas igen, felplacering av sil vid vattenutkast stuprör samt bättre övertäckning av elen som går in i huset. Invändigt hittade besiktningsmannen några små saker som vi inte hade sett men också saker som vi hade sett. Invändigt var det bland annat några fogar som behövde tätas, klämskador vid entrédörrar, spikhål i fönsterfodren, några handtag som saknas i köket, skjutdörren i hallen var inte uppsatt m.m. Vi ska inte tråka ut er med mer. I det stora hela var allt bra och vi är väldigt nöjda med vår besiktningsman. Nu är det bara att vänta till det är dags för slutbesiktningen som är om två veckor. Sedan får vi förhoppningsvis nycklarna till huset.
Förra helgen drog vi igång med röjning och packning i lägenheten. I helgen ska vi röja vidare och hämta våra skjutdörrar som har kommit till sovrummet/arbetsrummet.

Vi var dåliga på att fotografera igår så vi återkommer så fort vi har tagit bilder på slutresultatet. Men vi kan ju säga att byggkillarna frågade om det var okej att ta kort på vårt kök/vardagsrum som de ev kommer att lägga upp på deras hemsida, så det måste vi se som ett mycket bra betyg!

Trevlig helg och på återseende!

Villa Gunnarsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar