söndag 6 januari 2013

Årets första inlägg

Hej!
Det var länge sedan det hände något här på bloggen men desto mer har det hänt i och utanför huset. Vi har firat vår första jul i huset, mysigt och i februari så har vi bott i huset i ett år redan.

Innan den riktiga kylan och första snön hann komma satsade vi på att få garaget förberett för vintern. På garaget är panelen uppe och grundmålad. Dörr och fönster är också på plats. Som garageport fick vi lov att använda en osb-skiva, då porten först kan monteras när inneväggarna är klara. Det är inte så mycket kvar utvändigt på garaget. Det som är kvar utvändigt är att måla klart, montera stuprör och hängrännor, vindskivor och detaljerna runt fönster och knutarna samt lucka till vinden. Invändigt ska garaget isoleras och eldragning m.m. Någon schaktning av tomten blev det tyvärr inte i höstas. Förhoppningsvis drar vi igång med tomten direkt i vår.

Just nu pågår arbete på övervåningen med eldragning. Eldragningen är snart färdig för inkoppling av elektrikern. Det har varit svårt att planera för vart uttag och brytare ska sitta. Det blir mycket att tänka på och ta ställning till. Lite svårt att och framför allt jobbigt att senare komma på att där skulle det ha varit ett uttag. Därför har vi tagit i ordentligt och dragit lite extra. Vi har också förberett för ljud- och tvanläggningen i allrummet genom att dra tomrör för alla tråkiga kablar som i vanliga fall brukar ligga i vägen och samla på sig damm. Till tomrör för tv har vi behövt använda en slang som är grov som en dammsugarslang, då kan ni kanske förstå hur mycket kablar som kommer att döljas i väggarna istället för på golvet. Avslutningsvis kommer här bilder på hur det ser ut för tillfället hos oss:

Fasadbild från vägen.

Garagets ena långsida. Dörr och fönster på plats.

Baksidan av garaget. Här syns ingången till vinden. 

Elritning al a Niclas. Det som är gulmarkerat är klart. 

Ett av de små sovrummen.

Förberett med "koppar"för downlights i taket i allrummet. Kopparna används för att ge ett avstånd till brännbart.  

Baksidan av media-anläggningen. Det blir lite uttag. Här är ännu inte megaröret uppe för tv. 

Förberett för spots i fönstren. Det blir lampor i alla fönsterna på ÖV. 

Förberett för downlights i badrummet. 

Här syns två uttag på var sida om framtida spegel för div fönar m.m. 

Hallen har fått sig en styling med sitt bänk och fotovägg.

God fortsättning på år 2013!
Hälsningar Villa Gunnarsson


  

2 kommentarer:

  1. *ler* Gott att ni har kommit igång även med bloggandet... var det möjligen ett nyårslöfte?

    SvaraRadera
  2. Kanske man kan tro men vi har bloggat länge nu, sedan 2011 för att vara precis, det var först nu som vi kände att det var dags att dela med sig av bloggen och därmed på Vibyggerhus.

    SvaraRadera