söndag 16 oktober 2011

Dags för uppdatering

Hej!
Nu var det ett tag sedan sist. Med bygget har inga stora synliga förändringar skett mer än att takpannorna nu snart är på plats. Vi har haft mycket på jobbet båda två plus att annons för lägenheten är fixad. Lägenheten kommer att visas sista helgen i oktober och finns nu ute på Hemnet.

När vi besökte huset i tisdags hade takpannorna kommit och byggkillarna höll på för fullt med att sätta på plåtdelar på taket som extra skydd under pannorna. På entrétaket hade pannorna kommit upp. Huset har nu också takrännor och stuprör. Väldigt snyggt blev det i aluminium. Synd bara att Eksjö inte kunde leverera aluminiumfärgade fönsterbläck.

Tidigt på fredagsmorgon åkte Niclas till Saltsjö boo för att träffa elektrikern. De gick då igenom våra önskemål och förändringar med el-ritningen. Vi vill bl.a. ha fler fasadlampor, spotlights i köket, spotlight i hall och inbyggda spotlights i väggen vid trappen, för att på så sätt belysa trappstegen. Vi ville också ha fler uttag utomhus och förberett för att kunna ha elektriskt styrda markiser. Vi hade också en önskan om inbyggda spotlights i de stora fönstren på bottenvåningen om det är möjligt att få. Elkillen hade gjort det tidigare så han menade att det inte var några problem . Han har gjort det tidigare har erfarenhet från ett annat hus…..ett Trivselhus…någon som kan gissa vilket specifikt Trivselhus??? Jo Äntligen hemma huset. Det var förhoppningsvis en riktigt bra referens. Bra tycker vi för då har han varit med förr!

Vi har också fått brev av kommunen att de ska ändra vägnamnet redan nu. Vägarna i området byggs om och visa förändringar har blivit med nya vägar och vägar som ändrar namn. De nya ska börja gälla från och med november. Skönt för då slipper vi adressändra två gånger.

Vi återkommer så fort vi har något mer att uppdatera. I helgen sticker vi till Stockholmsmässan där det är Hem- och Villamässa i helgen. Vi har haft turen att få gratisbiljetter att våra super snälla tomtsäljare. Vi hoppas bland annat på att få tips på bra fasadbelysning i LED.

Glöm inte att kommentera här på bloggen,

Hälsningar VillaGunnarsson www.villagunnarsson.blogspot.com      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar