tisdag 1 november 2011

Vedklyvning

Hej, här kommer lite uppdatering från VillaGunnarsson.
Idag var vi varit vid huset hela dagen för att klyva ved. Niclas har varit ledig idag och Anna har höstlov. Vi började lite smått med detta redan i helgen som var. När vi kom till huset imorse var elektrikern där samt rörkillen. Vi tog oss en titt runt i huset och kunde konstatera att mycket har hänt. Överallt i taken och i väggarna går det ett virrvarr av kabelskyddsrör. Alla inneväggar är enklade och skyddskopparna för downlighten sitter uppe lite här och där. Elektrikern har också förberett för downlighten som ska sitta i fönstersmygen. Han har även dragit ut rör för utebelysning, markiser och eluttag. Elektrikern ska fortsätta med det sista imorgon och sedan är han klar för den här gången. Han kommer tillbaks senare för installation av alla armaturer.

Nu när alla väggar är uppe är det mycket lättare att föreställa sig hur bottenplan kommer att se ut, hur rummen kommer att vara fördelade. Vi passade på att fråga rörkillen om han visste när de kommer för att borra för bergvärmen och påminde om att vi vill ha såkallad ”Frikyla”. Frikyla innebär kort att man tar till vara på kylan som finns i berget och använder den för att till exempel kyla ett rum med. Vi har tänkt kunna kyla ner vårt sovrum sommartid. Väldigt smart och dessutom ”laddas hållet upp igen”. Rörkillen hänvisade oss till sin chef/kollega som Niclas ringde upp med detsamma. Några andra rörkillar dök snabbt upp och började planera och inspektera för frikylan. Bergborrningen dröjer. Alla hantverkarna blev bjudna på kaffe och färska wienerbröd från Alimenta. Efter lite snack och fika med hantverkarna började vi med vårt arbete. Då hade också Annas pappa Anders dykt upp med sin vedklyv och vovvarna var med. Vi körde igång. Vi höll på hela dagen. Vi grillade hamburgare till lunch. Det behövde vi helt klart då vi arbetade så hårt. Mycket ved blir det. Vi är långt ifrån färdiga och vi ska fortsätt på söndag. Här kommer bilder från dagen men också bilder som vi tidigare har tagit inne i huset.

Ett stort TACK till Anders för all hjälp idag! ©

Cirka 3 månader kvar till inflytt J

Hälsningar VillaGunnarsson.
Hallen
Badrummet på Bv.
Stora fönstrena i vardagsrummet.
Matplatsen.

Kök.
Övre plan, badrum.
Övre plan hörnan bad/klädkammare/sovrum.
Anna står i sovrummet.
Huset med nya takluckan.
Älgspår!
Dags för lunch.
Vedklyven.
Balder är med och hjälper till.
Vedhögen växer.
Dagens arbete.

1 kommentar:

  1. Halloj! Va roligt att läsa att ni är i full gång med både hus och ved. Vi hade oxå en hel del att klyva efter ett antal fällda träd. Usch, det är lite HALV kul. Det har vart svårt att skicka kommentarer till dig. Har försökt 4-5 ggr, men det funkar inte. Hoppas detta kommer fram! Hur går det för er annars med val av kakel, klinker, tapeter, färger och möbler osv. Måste ni köpa mycket möbler!? Vi flyttar från en liten tvåa så vi måste inhandla en HEL DEL.
    Ha det bäst och lycka till med allt!
    Mvh Johanna

    SvaraRadera